Novedades del sitio

Que són les píndoles formatives?

 
Admin.png
Que són les píndoles formatives?
per Admin Silme - Wednesday, 31 October 2018, 08:48
 

p

Píndoles formatives per a un aprenentatge ràpid, amè i efectiu

L'objectiu final de qualsevol fórmula d'aprenentatge és transmetre el coneixement de la forma més ràpida, eficaç i atractiva possible per a l'usuari. Les píndoles formatives compleixen amb nota aquestes condicions, el que les converteixen en un dels formats preferits avui en dia mètodes de formació.

Es tracta de petites unitats formatives independents i modulables, dissenyades amb un exclusiu mètode pedagògic i amb una durada no major a 120 minuts. Estan pensades per a ser consumides de forma autònoma i poden utilitzar-se com unitats formatives independents o com a complement a un curs de major durada.

La formació presencial reforçada amb la integració d'elements multimèdia com ara el vídeo, àudio, gràfiques o infografies, afavoreix un procés d'aprenentatge fluid i dinàmic a través de la creativitat i interactivitat.

Està comprovat que, en qualsevol procés formatiu, la combinació de la paraula amb imatges resulta de gran utilitat ja que els professionals conformen dues representacions mentals diferents (verbal i visual) el que li permet establir enllaços referencials entre totes dues, augmentant així l'efectivitat de la formació.

L'accessibilitat és una altra de les bases del seu èxit i gran acceptació: parlem sempre de continguts 100% accessibles des de qualsevol ordinador i dispositiu mòbil, el que assegura que l'usuari els pugui consultar en el moment en què ho necessiti, i tantes vegades com requereixi , millorant així l'eficàcia de la transferència de coneixement, el que sens dubte constitueix una de les bases de la seva efectivitat.

Els usos de les píndoles formatives són tan variats com necessitats formatives es tingui: poden ser utilitzades per a l'aprenentatge d'un contingut tècnic o per a consolidar coneixements d'actualització d'aplicacions. Amb la possibilitat de desenvolupar els seus propis continguts en format píndola per cobrir qualsevol necessitat formativa que se li plantegi: conceptes, productes o temes específics.

En definitiva, una interessant proposta formativa per fer front als reptes diaris que es produeixen en l'entorn professional i assolir d'aquesta manera els objectius marcats.